Wil je leren hoe je zelf kleding vermaakt? Wil je leren hoe je met een naaimachine moet werken? Of onder begeleiding aan je eigen kledingstuk werken? Doe dan mee met een van de rEBEL REMAKE-workshops!

Ervaring met naaien of upcycling is niet nodig: iedereen is welkom. De workshops vinden plaats in een klein gezelschap (maximaal 4 personen). 

  • Je kan alleen of met een groep deelnemen
  • Zoek je een creatieve activiteit voor een groep? Kom dan met je gezelschap naar een upcycling workshop! Heb je specifieke ideeën over wat je wil maken? Of nog helemaal niet? Samen verzinnen we iets leuks. Neem contact op voor meer info

In de textielwerkplaats zijn verschillende naaimachines aanwezig waar je gebruik van kan maken tijdens de workshop. Er is koffie, thee en wat lekkers. 

Let's rebel & remake!

Leer upcyclen

Vrouw demonstreert naaimachine aan cursist tijdens workshop

Met een basisles - Leer je naaimachine kennen

Heb je altijd al willen leren naaien? Wil je zelf kleding kunnen aanpassen? En lukt het niet goed met YouTube-filmpjes?
Kom dan naar deze beginnersworkshop om je naaimachine te leren kennen. Je hoeft lang niet alles te weten om gewoon te beginnen. Al doende leer je! 

Met een T-shirt workshop

Heb je een oud T-shirt met een leuke print? In de workshop T-shirt Upcycle tover je het om tot iets nieuws! In drie uur tijd maak jij van je oude T-shirt een supertof kruippakje. 

Deze laagdrempelige workshop is de ideale manier om te beginnen met upcycling. Je leert de basisbeginselen van upcycling: wat werkt wel en niet, hoe begin je en waar moet je op letten? Aan het eind van de workshop ga je naar huis met een origineel zelfgemaakt pakje, voor je eigen kroost of om cadeau te geven! 

Met een Denim workshop

Heb je een oude spijkerbroek die je weg wil doen? In de workshop Denim Upcycle maken we in drie uur tijd een handig schort of een toolbelt.

Zo leer je hoe je kan werken met denim upcyclen zodat je daarna zelf aan de slag kan met nieuwe eigen projecten.

Met je eigen project

Heb je zelf een kledingstuk waar je mee aan de slag wil, maar weet je niet waar je moet beginnen? Tijdens een privéles begeleid ik je in jouw persoonlijke upcyclingproces. Je werkt met een (vintage) kledingstuk van jezelf, of met tweedehandsstoffen. Samen werken we aan jouw unieke items. 

Inloop atelier

Heb je vragen? Twijfel je of de items die je wil (laten) vermaken geschikt zijn voor upcycling? Wil je zien hoe het in zijn werk gaat?

Wekelijks ben ik op locatie in Rotterdam te vinden:

Dinsdag van 11.00-17.00 uur
Locatie: Space101, Diergaardesingel 101 Rotterdam centrum

Donderdag  10.00-16.00 uur
Locatie: CultuurWerkplaats, Cillershoekstraat 1, Rotterdam Zuid

Loop gerust binnen voor vragen en neem je kleding mee!